logo

Zwillbrocker Venn

Het Zwillbrocker Venn is een natuurgebied in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, vlak over de Nederlandse grens bij Eibergen en Groenlo. Het ligt in het Münsterland, nabij de buurtschap Zwillbrock in de gemeente Vreden, ten noorden van Meddo en grenst aan de Nederlandse gemeenten Berkelland en Winterswijk. Het natuurgebied beslaat ongeveer 157 ha in oppervlakte.

Het natuurgebied omvat zowel bos als moerasgebied. In het natuurgebied broeden meer dan honderd verschillende vogelsoorten. Het Zwillbrocker Venn herbergt de grootste kokmeeuwenkolonie van Duitsland, met circa 16.000 getelde dieren. Het is tevens de wereldwijd meest noordelijk gelegen broedplaats voor een kolonie van ongeveer veertig flamingo's. Waar de kokmeeuwen het gehele jaar in het gebied aanwezig blijven, trekken de flamingo's in de winter naar de wateren in het zuidwesten van Nederland. Vanwege deze unieke broedvogels staat het gebied onder vogelbescherming.

Bezoek website

Zwillbrocker Venn

Hof van Eckberge

Een dagje uit met het hele gezin, familie of vrienden? Kom naar ons veelzijdig 25.000m2 groot en sfeervol ingericht belevingspark met mini ZOO in Eibergen. Binnen en buiten zijn volop activiteiten en plezier voor alle leeftijden, zoals bowlen, lasergamen, binnen en buitenspeeltuinen en een snoezelruimte. Om iets te vieren bieden wij vele aantrekkelijke arrangementen.

Bezoek website

Hof van Eckberge

Zwembad 't Vinkennest

Een fijn en gezellig openluchtzwembad in Eibergen. Bekijk de website voor de actuele openingstijden en meer relevante informatie.

Bezoek website

Zwembad 't Vinkennest

Sevink Avonturenpark

Sevink Avonturenpark is een multifunctionele binnenspeeltuin waar kinderen niet alleen kunnen spelen, maar waar ook educatie een grote rol speelt. Zo is er een gigantische zandbak die gethematiseerd is als steengroeve en de kinderen naar fossielen kunnen zoeken. Tevens staat er een groot houten speelkasteel dat verwijst naar de oude Winterswijkse Havezates en nog tal van andere educatieve maar eigentijdse speelmogelijkheden. Het hele pand is rolstoel toegankelijk en enkele speelmogelijkheden zijn toegankelijk gemaakt voor minder validen. Om u en uw kinderen alvast een sfeerimpressie te geven kunnen jullie hier luisteren naar een verhaal verteld door historische figuren.

Bezoek website

Sevink Avonturenpark

Erve Kots

Verscholen in het Achterhoekse coulisselandschap vindt u Openluchtmuseum en Herberg Erve Kots. Ontdek het museum waar u ziet hoe vroeger in de Achterhoek geleefd en gewerkt werd. Met een tentoonstellingsruimte met informatie over de circumvallatielinie van het beleg van Grol (1627). Kom op verhaal in de naastgelegen herberg en proef een glas bier uit eigen brouwerij.

Bezoek website

Erve Kots

Natuurpark de Leemputten

In ons natuurpark, gelegen buiten Groenlo tegen de Duitse grens, kun je de prachtige natuur op een unieke wijze ontdekken per waterfiets! Heerlijk wandelen over de wandelroute van 3km door De Leemputten of gewoon heerlijk genieten op het terras aan het water!
Ook voor allerlei groepsactiviteiten, teambuilding, kinderfeestjes kunt u (ook buiten de standaard openingstijden) bij ons terecht.


Bezoek website

Natuurpark de Leemputten